Zemřel legendární tanečník a choreograf. Stopu zanechal v televizi i rozhlase

Littva naposledy vydechl v úterý 20. června. Patřil k uznávaným a velmi známým choreografům a tanečníkům. Bylo mu 82 let.

O smutné zprávě informoval portál zregionu.sk. Narodil se v Liptovských Sliačích 25. června 1940. Už na základní škole si zamiloval folklór. V letech 1947 až 1955 tancoval v dětském folklórním souboru Bronislavy Kubánkové.

Po vojně v Brně se stal choreografem skupiny Sliačanka. Později založil Folklórní soubor Liptov. Celý svůj život zasvětil umění, spolupracoval dokonce na tvorbě televizních a rozhlasových programů i filmů. Režíroval a připravoval folkórní festivaly. 

[chooze:article;value:510048]

V roce 1972 získal titul nejlepšího amatérského tanečníka Československa. O jeho životním díle napsal jeho syn Igor knihu Vojtech Littva a jeho Liptov.

Na facebooku se s ním loučí desítky příznivců. "Velký člověk, osobnost! Zanechal po sobě úžasné dílo, naučil nás milovat folklór, obdivovat poselství předků. Mistře, odpočívejte v pokoji! Zanecháváte po sobě hlubokou stopu. Neumírá ten, koho milujeme. Děkujeme," napsala třeba Zdenka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.