Zemřel miliardář Al Fayed. Jeho syn byl milencem princezny Diany

Mohamed Al Fayed se v 70. letech přesunul z Egypta do Velké Británie, kde pokračoval ve svém podnikání. Během let postupně vlastnil hotel Ritz v Paříži, luxusní obchodní dům Harrods nebo londýnský fotbalový klub Fulham FC. V poslední době se ale držel spíše v ústraní ve svém sídle v Surrey. 

V pátečním prohlášení podle BBC rodina uvedla, že 94letý miliardář zemřel přirozenou smrtí. "Paní Al Fayedová, její děti a vnoučata potvrzují, že její milovaný manžel, jejich otec a dědeček zemřel pokojně stářím ve středu 30. srpna 2023," uvedla rodina. 

[chooze:article;value:519929]

Jméno Mohameda Al Fayeda bylo často propíráno v době smrti princezny Diany. Spolu s ní totiž zemřel i jeho syn Dodi. Podle deníku The Guardian se Al Fayed snažil dlouho dokázat, že nehoda jeho syna a Diany nebyla jen náhoda a byla zinscenována britskými bezpečnostními službami. 

Al Fayed své jmění rozděloval i mezi charity. Například v roce 1987 založil charitativní nadaci AlFayed Charitable Foundation. Pomocí té zlepšoval život chudých a nemocných dětí. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.