Zemřel mladý odborník, který se zastal Kramného

[chooze:gallery;value:29518]

​Expert Radek Matlach, který se v ostře sledovaném případu smrti dvou Češek v egyptské Hurghadě postavil proti rozhodnutí soudu, je po smrti. Soudní lékař a znalec zemřel 7. června ve věku 52 let. O jeho smrti informoval spolek Šalamoun.

Matlach podle spolku zemřel v rodinném kruhu ve spánku a poslední rozloučení s ním se uskuteční dne 14. června 2024 v Liberci. "Jeho odchod je obrovskou ztrátou nejen pro jeho rodinu a přátele, ale i pro celou odbornou veřejnost," uvedl spolek. 

Vše prý bylo jinak

Radek Matlach byl jedním z expertů, kteří se postavili na stranu odsouzeného Petra Kramného. Materiály soudních znalců z Ostravy, které byly hlavním důkazem proti Kramnému, byly totiž podle něj zfalšovány. Tvrdil také, že rozhodně není jisté, že 36letá Monika a 8letá Klárka zemřely po zásahu elektrickým proudem.

Za Kramného nevinu dlouhodobě bojuje i zmíněný spolek Šalamoun. Soudy ale i přes názory některých expertů muže odsoudily k 28 letům vězení a jeho žádosti o nová prozkoumání případu jsou opakovaně zamítány. Naposledy se tak stalo loni.

Svoje důkazy Radek Matlach představil v roce 2016 i na TV NOVA. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.