Zemřel nejstarší pes na světě. Bobi nedávno oslavil neuvěřitelných 31 let

[chooze:gallery;value:31654]

​Do psího nebe odešel nejstarší pes na světě Bobi. Byl čistokrevným Rafeiro do Alentejo – plemenem určeným k hlídání hospodářských zvířat. Celý život prožil na rodinné farmě v Portugalsku, a dost možná tak za jeho dlouhověkost mohla nejen láska jeho páníčka, ale i čerstvý vzduch a nekonečné louky.

Jeho majitel Leonel Costa připsal Bobiho dlouhověkost i ke klidnému a nestresovému prostředí, ve kterém pes žil, píše deník Daily Mail. Roli mohlo hrát prý i to, že ho krmil stravou pro lidi. A v neposlední řadě také to, že Bobi nikdy nebyl přivázaný k řetězu, dokonce ani nechodil na vodítku.

Ať už byl Bobiho recept na dlouhověkost jakýkoliv, jeho úctyhodný věk vedl až k zápisu do Guinnessovy knihy rekordů. Tam v únoru nahradil čivavu z USA, která do té doby držela titul nejstaršího psa na světě.

[chooze:article;value:504296]

​Jednatřicáté narozeniny oslavil Boby jen pár měsíců po zápisu do knihy. V květnu mu majitel dokonce uspořádal narozeninovou oslavu, které se zúčastnilo přibližně sto lidí. Někteří přijeli i ze zahraničí.

Bobi byl prý velmi společenský a až do posledních chvil zdravý. V poslední době se mu ale zhoršil zrak a počet zvídavých hostů, kteří chtěli nejstaršího psa na světě spatřit na vlastní oči, ho vyčerpával.

Narodil se v roce 1992 jako jedno ze čtyř štěňat, které si ale rodina neplánovala nechat. Bobi se ovšem schoval do dřevníku, a unikl tak osudu, který potkal jeho sourozence. Leonelovi bylo teprve osm let, když s jeho sourozenci zapomenutého psa objevili a rozhodli se ho před rodiči zatajit. To se jim dařilo zhruba dva týdny. Až do Bobiho poslední chvíle z nich byli nejlepší přátelé.

Zázrak ze světa zvířat. Psu Bobimu je neuvěřitelných 30 let (02/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.