Zemřel oblíbený český herec Dušek. Ztvárnil desítky rolí ve slavných klasikách

[chooze:gallery;value:34927]

​O úmrtí oblíbeného herce informoval jako první web Divadelní noviny. Ačkoliv Dušek vystudoval gymnázium a posléze se vyučil soustružníkem, od dvaceti let se věnoval herectví. Zprvu hrál hlavně v rodném Hradci Králové a poté přesídlil do Severomoravského divadla v Šumperku.

Ztvárnil tam více než padesátku rolí, diváci ho mohli vidět například jako Štěpána v Ženitbě, Hadriána z Římsů nebo Trania ve Zkrocení zlé ženy. Následně opět přijal angažmá v tehdejším Divadle Vítězného února v Hradci a byl součástí více než 70 inscenací.

[chooze:article;value:542922]

Hrál dokonce ve slavných inscenacích umělecké dvojice režiséra Josefa Krofty a dramaturga Miloslava Klímy, jako je například Komedie plná omylů, Na Candida, Pastýřka putující k dubnu a Škola staletími. Jeho hlas několikrát rozezněl i hradecký rozhlas.

Po více než dvaceti letech však zakotvil ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde získal roli dědečka v Romanci pro křídlovku a šaška v Markétě Lazarové. Svou hereckou kariéru ukončil v roce 2020 jako Pan Sokol v komedii Společenstvo vlastníků.

[chooze:article;value:543782]

Dušek se dokonce objevil i v některých českých filmech. Diváci ho mohli spatřit v komedii Byl jednou jeden polda s Ladislavem Potměšilem nebo ve snímku Paragraf 224, kde titulní roli ztvárnil Josef Kemr.

Ve věku 49 let zemřel herec Kenneth Mitchell. Lidé si ho oblíbili ve Star Treku (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.