Zemřel oblíbený slovenský kněz. Měl mimořádně dobré srdce, ocenil ho i papež

Otec opustil tento svět ve čtvrtek 26. září 2024, o čemž nitranské biskupství informovalo "s bolestí v srdci, ale v křesťanské naději na vzkříšení" na svých webových stránkách. Poprosilo také o modlitbu za zesnulého.

Karol František Pati se narodil v roce 1953 ve Veľkém Ďuru. Do premonstrátského řádu vstoupil v roce 1977 a v červnu 1982 byl vysvěcen na kněze. Věčný odchod pátera zasáhl mnoho věřících. Vzpomínají na něj jako na člověka s obrovským srdcem, který chtěl za každou cenu pomáhat druhým.

[chooze:article;value:504817]

"Mimořádný kněz s obrovským a pokorným srdcem, vždy odhodlaný pomoci! Nechť je objetí Dobrého pastýře, kterému tak věrně sloužil, věčnou odměnou v nebi," citoval deník regiony.sk pana Štefana. "Odpočívej v pokoji, otče Karole, kéž se ti Pán odplatí za lásku, radost a práci, kterou jsi zanechal v naší farnosti ve Vráblech," uvedla zase Eva.

Rozloučení se zesnulým se konalo ve čtvrtek 3. října v 10:00 hodin v kostele svatého Imricha v Rúbani. Jeho tělo bylo uloženo k odpočinku do hrobu na tamním hřbitově.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.