Zemřel opravdu Prigožin? Schovává se a chystá se na Putina, tvrdí ruský expert

"Prigožin nebyl na palubě. Jeho dvojník letěl za něj. Mimochodem Vladimir Putin o tom ví," řekl deníku Daily Mail Solověj. Trvá si zároveň na tom, že letadlo sestřelila ruská protivzdušná obrana.

To přitom popírají i Američané, kteří tvrdí, že pravděpodobně letadlo spadlo kvůli explozi na palubě. "Sundali ho zvenčí," trvá si na svém politolog.

Rusko potvrdilo smrt šéfa žoldáků DNA testy. Solověj jim ale nevěří. "Pokud důvěřujete oficiálním vyjádřením ruských úředníků, tak nevím, co vám na to říct," poznamenal.

Zemi, kde se Prigožin schovává, chce zveřejnit v září. Vyloučil ale, že je v Africe, kde wagnerovci dlouhodobě operují.

[chooze:article;value:520126]

Při nehodě zemřel například vojenský velitel žoldáků Dmitrij Utkin. Podle Solověje měl Prigožin na výběr, jestli zemře s ním, nebo se zachrání a nechá zemřít své blízké.

"Chce se pomstít za to, že čelil takové volbě. Hodlá se pomstít lidem, kteří chtěli zničit jeho a zničili lidi, kteří mu byli blízcí," myslí si.

Prigožin má podle něj v přepočtu asi 45 miliard korun v bitcoinech. "To je více než dost peněz na pomstu. Ambicí, energie i kuráže má taky dost," uvedl.

[chooze:article;value:520026]

Solověj dlouhodobě tvrdí, že má informace přímo z Kremlu. Říká například, že Putin je vážně nemocný a používá dvojníky.

Moskva popírá, že by se smrtí Prigožina měla cokoli společného, připomněl list The Independent. Jednou z oficiálních vyšetřovacích verzí je i "úmyslné protiprávní jednání".

Obří peníze, jachty i armáda. Dědictví po Prigožinovi zamíří k novému majiteli (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.