Moderní bydlení

Zemřel poslední člen skupiny Four Tops, jejíž hity bořily hitparády

Fakir skonal ve svém domě obklopen rodinou, informoval deník Los Angeles Times.

Čtyřčlenná skupina Four Tops byla na vrcholu popularity v 60. a 70. letech minulého století, kdy hity jako Standing in the Shadows of Love, I Can't Help Myself, Reach Out I'll Be There či Bernadette bořily hitparády v USA i Velké Británii.

Fakir působil v kapele 70 let a úspěšně ji udržoval v chodu i dlouho po smrti svých tří původních kolegů. Zpíval ještě nedávno, než musel koncem loňského roku kvůli zdravotním potížím do důchodu.

[chooze:article;value:565527]

​Fakir se narodil v Detroitu, jeho otec byl imigrant ze současné Bangladéše a pracoval v továrně. Matka černoška měla vztah hudbě, který přenesla na syna. Zpíval v kostelním a školním sboru.

Fakir založil kvarteto, které se původně jmenovalo Four Aims, na střední škole se spolužáky a kamarády Levi Stubbsem, Renaldem "Obie" Bensonem a Lawrencem Paytonem. Na počátku stálo jejich úspěšné vystoupení na večírku, netrvalo dlouho a stali se populárními v místních klubech.

Zlom přišel, když podepsali smlouvu s vydavatelstvím Motown. Následovaly hity, které dnes patří k ikonám populární hudby, uvedl časopis Rolling Stone, který jejich song Baby I Need Your Loving zařadil mezi 500 nejlepších písní všech dob.

Kapela zpívala v nezměněné sestavě až do smrti Paytona v roce 1997. Benson odešel ze světa v roce 2005 a Stubbs o tři roky později. Značku Four Tops pak úspěšně udržoval Fakir spolu s novými zpěváky.

Four Tops byli roku 1990 uvedeni do Rokenrolové síně slávy, roku 2009 získali cenu Grammy za celoživotní dílo.

Zemřel herec z legendárního seriálu MASH Whitney Rydbeck. Zabila jej rakovina (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.