Zemřel přední český lékař. Byl proslulý svérázným humorem, který lidi milovali

"Smutných zpráv máme v naší nemocnici v posledních týdnech více, než bychom chtěli. V neděli 10. 3. zemřel náš vážený kolega, lékař a kamarád MUDr. Pavel Barsa, Ph.D," napsala na facebooku Krajská nemocnice Liberec. Celý profesní život se věnoval neurochirurgii a spondylochirurgii, která se zabývá léčbou páteře.

Na kolegu s úctou zavzpomínal přednosta libereckého neurocentra Pavel Buchvald. Podle něj byl Barsa houževnatým a hluboce přemýšlejícím lékařem, který se díky své inteligenci, vzdělání a přehledu vypracoval na uznávaného odborníka evropského formátu. "Jeho přednášky patřily vždy k absolutním vrcholům odborných setkání nejrůznějších úrovní," řekl Buchvald.

[chooze:article;value:546245]

​Pavel Barsa zastával řadu významných postů v mezinárodní organizaci Spine Society of Europe, byl členem redakčních rad řady odborných vědeckých časopisů a v neposlední řadě byl úřadujícím předsedou výboru České spondylochirurgické společnosti JEP.

Buchvald připomněl také svérázný humor Pavla Barsy, pro který ho kolegové a i pacienti milovali. "Byl to lékař, který na první pohled působil vážně, ale dokázal dělat fantastické legrácky, nikdy nezapomenu, jak jsme soutěžili, kdo vyskočí výš. Je to šok, že už ho neuvidím na žádném konziliu u nás na oddělení," napsal jeden z komentujících na facebooku.

"Svérázný humor je zcela přesné, vzpomínám na své začátky v KNL a jeho neurochirurgická konzilia, některé bonmoty používám dodnes... je mi to nesmírně líto," přidala se jiná komentující.

 

"Na tohle nejsou slova... Skvělý doktor se svérázným humorem...," napsala další. "Jsem vděčná za to, že jsem mohla pracovat s tak skvělým lékařem. On a jeho osobitý humor budou moc chybět," souhlasí s ní jeho bývalá kolegyně.

"Nesmírně si vážím toho, že jsem měla tu čest tak skvělého lékaře poznat a pracovat s ním. To jeho "ahoj kamarádi " nám bude moc chybět," přidala jiná spolupracovnice Pavla Barsy.
Profesionál, který podával ožahavá témata s nadhledem i humorem. Lékař Radim Uzel zemřel v květnu 2022:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.