Zemřel proslulý skladatel Sherman. Jeho písně znají děti po celém světě

Hudební fanoušky zasáhla smutná zpráva o smrti světoznámého skladatele Richarda Shermana. Jeho skladby znají děti po celém světě, proslavil se totiž zejména svou prací pro Disneyho. Právě The Walt Disney Company o jeho úmrtí informovala na svých stránkách. Kolegové na něj vzpomínají jako na jednoho "z nejplodnějších skladatelů a textařů v historii rodinné zábavy a klíčového člena užšího okruhu tvůrčích talentů Walta Disneyho".

Jak připomíná BBC, na svém kontě mají bratři skladby například k filmu Mary Poppins nebo Kniha džunglí, které patří mezi nejoblíbenější a nejznámější Disneyho pohádky. Skladba Trust in Me z Knihy džunglí se stala jednou z nejpopulárnějších. Za práci na Mary Poppins získali bratři v roce 1965 dva Oscary.

[chooze:article;value:557031]

​"Richard Sherman byl ztělesněním toho, co to znamená být legendou Disney, a spolu se svým bratrem Robertem vytvořil oblíbené klasiky, které se staly drahocennou součástí soundtracku našich životů," zavzpomínal Bob Iger, generální ředitel The Walt Disney Company.

Richard se narodil 12. června 1928 v New Yorku a vydal se po stopách svého otce, který byl také hudebním skladatelem. Po letech se rodina přestěhovala do Beverly Hills, kde Sherman navštěvoval střední školu se specializací na hudbu. Byl povolán do armády Spojených států, v letech 1953 až 1955 sloužil jako dirigent pro armádní kapelu. Právě v Beverly Hills kvůli nemoci související s věkem 25. května zemřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.