Zemřel slavný americký hudebník. Jeho největší hit zná každý

Hudební svět zarmoutila smrt bubeníka Johna Barbaty, který hrál třeba se skupinou Jefferson Starship. Bylo mu 79 let. "S lítostí jsme přijali zprávu o úmrtí původního bubeníka skupiny. Myslíme na jeho rodinu, přátele a fanoušky. Rock in peace, Johnny," napsala kapela na facebooku.

"Byl známý svým výjimečným talentem, zanechal v hudebním světě stopu díky hraní se skupinami jako The Turtles, Crosby, Stills, Nash & Young," uvedla k jeho smrti na facebooku jeho další kapela Jefferson Airplane. Kdy zemřel, zatím není známo, napsal deník Los Angeles Times.

[chooze:article;value:555414]

Barbata se narodil v New Jersey a jako teenager se přestěhoval do Jižní Kalifornie, kde hrál v surf-rockových kapelách. Jeho nejslavnějším hitem byla skladba Happy Together, kterou nahrál se skupinou The Turtles v roce 1967. V tvorbě hitů ale pokračoval i s dalšími hudebníky.

V pozdějším věku se pak přestěhoval do Oklahomy, kde strávil poslední roky života. "Byla to zkušenost, která mi umožnila vydělat spoustu peněz tím, co mě baví. Poznal jsem spoustu skvělých lidí a nakonec i ženu svých snů. Co víc si může kluk z New Jersey přát?" vzpomínal v roce 2005 pro deník The Oklahoman.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.