Zemřel slavný filmový drsňák Tom Sizemore. Herci bylo 61 let

Herec byl od 18. února v kómatu, jelikož mu v jeho domě v Los Angeles praskla výduť cévy v mozku. Zemřel v nemocnici v kalifornském Burbanku, uvedl podle agentury AP jeho manažer Charles Lago.

Tom Sizemore se proslavil v 90. letech, kdy hrál vedlejší role drsňáků. Obvykle to byli vojáci, policisté nebo kriminálníci. Mezi jeho nejslavnější snímky patří Zachraňte vojína Ryana, Pearl Harbor, Heat, Černý jestřáb sestřelen, Wyatt Earp či Narozen 4. července. Zahrál si po boku Roberta De Nira, Toma Hankse či Kevina Costnera pod vedením takových režisérů, jako jsou Oliver Stone a Steven Spielberg.

[chooze:article;value:492427]

​Sláva a bohatství v Sizemoreovi podle jeho slov probudily démony. Stal se závislým na heroinu a kokainu, několikrát podstoupil odvykací léčbu. K jedné z nich ho dokonce dotlačil Robert De Niro, s nímž spoluvlastnil restauraci, popsal portál BBC.

Při natáčení oscarového snímku Zachraňte vojína Ryana vydržel střízlivý. Režisér Steven Spielberg mu údajně pohrozil, že ho při prvním náznaku užívání drog vyhodí a film natočí znovu a bez něj.

Drogy však nebyly jediným hercovým problémem. V roce 1997 ho policisté zatkli za napadení manželky, o šest let později skončil ve vězení, když zbil svou přítelkyni. Za mříže se kvůli porušení podmínky několikrát vrátil. ​"Měl jsem dům za několik milionů dolarů, porsche, restauraci, kterou jsem částečně vlastnil s Robertem De Nirem. A teď jsem neměl vůbec nic," citovala herce BBC. Sizemoreova snaha o návrat na výsluní byla marná, v posledních letech hrál převážně ve filmech nevalné kvality.

[chooze:gallery;value:30486]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.