Moderní bydlení

Zemřel talentovaný český hudebník, bylo mu jen 20 let. Oplakává ho i Hřebejk

Ve věku pouhých 20 let zemřel nevidomý houslista, flétnista a zpěvák Benjamin Levíček. O úmrtí informovali na facebooku jeho rodiče. "Dnes 1. 7. 2024 krátce po 20. hodině náš milovaný syn Benjamin přešel z naší náruče do náruče svého nebeského Otce," napsali.

Pod příspěvkem se objevilo mnoho vzkazů. "Tato zpráva se strašně složitě přijímá. Vždyť ještě minulé pondělí jsme spolu hráli na hodině a plánovali, na čem budeme pracovat příští rok," napsal jeden z nich.

[chooze:article;value:478896]

​Smutná zpráva zasáhla i filmového režiséra Jana Hřebejka. "V půlce června jsem ještě natáčel dva dny s nevidomým mladíkem Benjaminem Levíčkem. Včera Ben zemřel. Je mi to moc líto, byl to moc talentovanej kluk," napsal na sociální síti X.

Benjamin Levíček byl přes svůj handicap nadaným hudebníkem. Nejprve začal zpívat, a jak připomíná portál Opera Plus, poté začal hrát na klavír, sopránovou flétnu a housle. Na violu a foukací harmoniku se naučil hrát sám. K hudbě ho ale přivedli rodiče. Jeho otec je sólistou v Janáčkově opeře a bratr hraje na klavír a varhany.

Zahrál si se symfonickým orchestrem i se známým houslistou Pavlem Šporclem. Vystoupil například na koncertu Světlo pro Světlušku nebo na Dnech umění nevidomých. Před nedávnem představil svou první autorskou píseň Bohémská. V 15 letech mu diagnostikovali diabetes prvního typu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.