Zemřel vrah Václava Kočky mladšího. Ďuričkovi se měl stát osudným infarkt

Zprávu o Ďuričkově smrti přinesl portál PrahaIn.cz s odkazem na několik zdrojů z okolí podnikatelovy rodiny. Příčinou úmrtí měl být infarkt. Ačkoliv zemřel v zahraničí, pohřeb se následně konal ve čtvrtek v Praze. Na informační desce pak stálo jméno Benedikt Reinhold Diera. Jedná se o jméno, které si Ďuričko zvolil v roce 2018.

Nechvalně známý se stal Ďuričko v roce 2008, kdy zastřelil Václava Kočku mladšího, syna provozovatele matějské pouti v Holešovicích. Vražda se odehrála krátce po křtu knihy bývalého premiéra a někdejšího čelního představitele ČSSD Jiřího Paroubka v pražské restauraci Monarch.

[chooze:article;value:377381]

Ďuričko se tam totiž dostal do konfliktu s Kočkou mladším, poté vytáhl zbraň a začal střílet. Syna provozovatele pouti zasáhl třemi ranami, ten byl na místě mrtvý.

Za vraždu byl následně odsouzen na 12,5 roku vězení. V roce 2017 byl po devíti letech podmínečně propuštěn. Soud mu ale uložil řadu omezení, která musel Ďuričko dodržovat. Nesměl se například vzdalovat z místa bydliště mezi desátou hodinou večerní a šestou hodinou ranní, pít alkohol, používat zbraň nebo se přibližovat k rodině Kočkových.

Právě omezená možnost vycházení z domu ho měla omezovat zejména při shánění práce. Odmítnout ho měli v pěti firmách. Proto požádal u karvinského soudu o benevolentnější režim, soudce mu tehdy vyhověl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.