Zemřel zakladatel Boney M. a Milli Vanilli. Stál za největšími hity 80. a 90. let

[chooze:gallery;value:34551]

​Ve věku 82 let zemřel Frank Farian. Hudební producent stál mimo jiné za vznikem slavných kapel Boney M. či Milli Vanilli. Jejich písně jako Rasputin, Daddy Cool nebo Girl You Know Is True patří mezi největší pecky 80. a 90. let.

O smrti německého producenta a zpěváka informovala jeho rodina. Farian podle ní zemřel ve svém domě v Miami, píše německý web Der Spiegel. Další podrobnosti rodina neuvedla.

Farian za celou svou kariéru prodal přes 850 milionů nahrávek. Jeho kariéra se začala rozjíždět v roce 1974, kdy založil původně sólový projekt Boney M. Postupně ale do projektu vstoupili další zpěváci a vznikla tak kapela, která se nejvíce proslavila hity jako Sunny, Daddy Cool či Rasputin. Největší slávu kapela zažila v 80. letech.

[chooze:article;value:538527]

​V roce 1988 pak Farian založil a produkoval další úspěšnou kapelu, Milli Vanilli. Mezi její největší hity patří písně Girl You Know Its True nebo Girl I am Gonna Miss You. S touto kapelou se ovšem pojí největší popový skandál 90. let.

Ukázalo se totiž, že zpěváci Fab Morvan a Rob Pilatus písně nenazpívali. Farian jejich hlasy různě namíchal a elektronicky upravil, uvedl deník Bild. Mladíky si vybral jen pro jejich vzhled a taneční dovednost. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.