Zemřel známý český raper. Bylo mu pouhých 27 let

"S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že nás dne 7. října 2024 nečekaně opustil milovaný syn, bratr a kamarád Pavel Protiva," uvedla rodina v parte, které na facebooku sdílelo hudební vydavatelství Blakkwood Records.

Poslední rozloučení se uskuteční v úzkém okruhu rodiny a přátel. "Prosíme fanoušky, aby toto rozloučení respektovali. Ti, kteří se chtějí s Pavlem naposledy rozloučit, mohou v tento den zapálit svíčku a vzpomenout na jeho přítomnost v našich životech," uvedla dále rodina.

[chooze:article;value:561808]

"Pomohl jsi tisícům, ale bohužel sobě jsi už pomoct nedokázal... Už teď tu chybíš a zbyde tu po tobě díra, kterou nikdo nezaplní," uvedl v komentáři jeden z jeho fanoušků.

Protiva na svém instagrmu sdílel poslední fotku v březnu:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Protiva (@pajap1997)

Příčinu smrti rodina nesdělila. V poslední době se ale odmlčel. "Na sociálních sítích se během léta řešilo, že přestal být aktivní. Nikdo nevěděl, co s ním je," řekla TN.cz jedna z jeho fanynek.

​S rapem Protiva začal v roce 2009 a první texty psal pod přezdívkou Palcát. "Největší boom a zlom je však první videoklip s názvem '1997'. Touto hymnou si mladý pražský rapper podmanil celou scénu a léto 2014 se prakticky nemluvilo o nikom jiném," píše web RAPZZZ. Jeho největším hitem se stala píseň Prosit nebudu, kterou vydal v roce 2016.

Podle rapového webu Protiva třikrát absolvoval první ročník střední školy a nakonec své snahy zavrhl a spokojil se základním vzděláním. Sám o sobě prohlašoval, že stejně nic jiného než rap neumí. Rapoval o holkách, svých názorech, drogách nebo alkoholu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.