Moderní bydlení

Zemřel známý DJ. Spolupracoval s Karlem Gottem i Michalem Davidem

Ve věku 78 let odešel do uměleckého nebe legendární DJ a vyhledávaný konferenciér Jozef Zeman, kterému jeho okolí neřeklo jinak než Jožka. Informovaly o tom Divadelní noviny. Jako moderátor spolupracoval mimo jiné s Karlem Gottem nebo Michalem Davidem, uváděl rovněž ikonický koncert Depeche Mode v Praze v  roce 1988. Organizoval také koncerty řadě dalších zpěváků a skupin. 

"Obdivoval jsem nejen jako zpěváka, ale hlavně jako člověka Karla Gotta. Učil mě dokonalé profesionalitě. Dobře se mi dělalo třeba s Michalem Davidem, Petrem Novákem, Petrem Mukem, Ivetou Bartošovou. Pavlína Filipovská, Jitka Molavcová, Petra Černocká, jsou to ženy, se kterými se výborně povídá, na scéně i v soukromí," řekl před dvěma lety v rozhovoru pro umělecké sdružení Artes.

[chooze:article;value:566034]

Jožka Zeman se jako jeden z prvních v 60. letech minulého století prosadil jako diskžokej, stal se tak jedním ze zakladatelů tohoto tehdy zcela nového fenoménu diskoték.

​Zeman byl také dramaturgem v rozhlase a televizi. Dlouhá léta působil jako člen správních orgánů Nadace Život umělce a předseda uměleckého sdružení Artes. "Je nám líto, že po krátké těžké nemoci zemřel. Budeme na něj při nejrůznějších příležitostech vzpomínat, jak jinak než v dobrém," napsalo na svém webu sdružení Artes.

"Se zármutkem vzpomínáme na našeho dlouholetého kolegu a člena správní rady Nadace Život umělce Jožku Zemana. Vzpomínáme s díky na jeho práci pro nadaci," uvedl Oldřich Smola, předseda správní rady nadace.  

V roce 2021 dostal Jožka Zeman za svoji práci ocenění MISTR zábavního umění a byl zapsán do Síně slávy zábavního umění. .

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.