Moderní bydlení

Zemřel známý slovenský herec Dušan Kaprálik. Zazářil v řadě filmů i seriálů

[chooze:gallery;value:32735]

"S hlubokou lítostí jsme přijali zprávu o odchodu Dušana Kaprálika, našeho dlouholetého a skvělého kolegy," informovalo Divadlo Nová scéna na facebooku. Legendární herec naposledy vydechl v domově sociálních služeb v Dúbravce, píše portál TVnoviny.sk.

V únoru oslavil své 75. narozeniny. Podle portálu noviny.sk bojoval Kaprálik se zákeřnou a těžkou nemocí, které nakonec podlehl. O jakou chorobu šlo, však blíže nespecifikoval.

[chooze:article;value:506043]

Dušan Kaprálik se narodil 21. února 1948 v Martině. Po maturitě pak vystudoval herectví na Vysoké škole múzických umění (VŠMU) v Bratislavě. Proslavil se ale nejen jako divadelní, ale i filmový a seriálový herec.

Jako divadelní herec započal svou kariéru v dnešním Divadle Andreje Bagara v Nitře. V roce 1973 se pak stal členem Divadla Nová scéna v Bratislavě. Tam ze začátku působil v Poetickém souboru.

Před filmovou kamerou se pak objevil v řadě vedlejších rolí. Diváci ho mohli vidět například ve filmu Učitelka (2016), Únos (2017) nebo Staříci (2019). Zahrál si také v pohádce Láska na vlásku z roku 2014.

Známý byl rovněž díky seriálu Moje koně vrané nebo Kriminálka Staré Město. Kromě divadla a filmu se věnoval i dabingu a 20 let působil jako pedagog na bratislavské konzervatoři. Jako režisér pak spolupracoval s řadou ochotnických souborů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.