Zemřel zpěvák kapely, kterou proslavily hity z filmu Shrek. Bylo mu 56 let

Bývalý zpěvák rockové skupiny Smash Mouth Steve Harwell zemřel. O tom, že je zpěvák v kritickém zdravotním stavu, informoval v neděli web TMZ. Steve své poslední dny trávil doma se snoubenkou, rodinou a přáteli. Zemřel kvůli selhání jater způsobeném dřívější nadměrnou konzumací alkoholu. 

O smrti 56letého zpěváka promluvil pro web Rolling Stone manažer skupiny Smash Mouth Robert Hayes. "Steve už dva roky není členem kapely Smash Mouth a kapela pokračuje v turné s novým zpěvákem Zachem Goodem. Přesto bude Stevův odkaz žít dál prostřednictvím jeho hudby. Stevův ikonický hlas je jedním z nejrozpoznatelnějších hlasů jeho generace. Miloval fanoušky a rád vystupoval," řekl Hayes. 

Harwell z kapely odešel po incidentu v roce 2021, kdy na podiu vypadal dezorientovaně a křičel na publikum. Už tehdy za tím stály zdravotní problémy. Zpěvák trpěl onemocněním srdečního svalu, což vedlo ke zhoršení dodávání krve do těla a srdečnímu selhání. "Od dětství jsem snil o tom, že budu rockovou hvězdou vystupující před vyprodanými arénami, a měl jsem to štěstí, že jsem si tento sen mohl splnit," prohlásil Harwell po svém odchodu z kapely.

[chooze:article;value:519959]

Kapela Smash Mouth vznikla v roce 1994 v americkém San José. Do širšího povědomí se dostala až v roce 1997 po vydání úspěšné písně Walkin' On The Sun. Jejich nejúspěšnější hit přišel o dva roky později s vydáním písničky All Star, která zazněla i ve filmu o zlobrovi Shrekovi. V této filmové sérii zazněla od kapely Smash Mouth například i adaptace písničky I'm A Believer, kterou původně nahrála skupina The Monkees.

https://www.youtube.com/watch?v=L_jWHffIx5E

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.