Zemřela česká průkopnice kosmetiky. Olze Knoblochové bylo 90 let

[chooze:gallery;value:34259]

"S hlubokým zármutkem oznamujeme, že navždy odešla naše babička a maminka Olga Knoblochová, jedna z prvních českých průkopnic kosmetiky a vizážistiky. Zemřela v noci na Štědrý den ve svých jižních Čechách v Jindřichově Hradci v úzkém rodinném kruhu a fantastické péči tamních lékařů," informoval její vnuk na facebooku Matyáš Hančl.

Až do svého konce podle rodiny hýřily optimismem. "V takovém věku se nejedná o žádnou tragédii, ale zakončení krásného životního příběhu," má jasno Hančl.

[chooze:article;value:518612]

Knoblochová se narodila v roce 1933 v Prostějově. V roce 1958 se podílela na založení Ústavu kosmetiky. O osm let později pak stála u zrodu kosmetické firmy Dermacol.

"Její neuvěřitelný příběh a kariéra, která vrcholila vytvořením revolučního krycího make-upu, zanechaly významnou stopu ve světě kosmetiky a znamenaly zdroj něčeho velkého v době totality, kdy byl úspěch žen nebo podnikatelských záměrů v podstatě nemožný," popsal Hančl.

Olga byla často označována jako Lady Dermacol. Podle vnuka byla symbolem inovace a elegance. "Veškeré nepřízni osudu vždy nastavovala tu lepší tvář," doplnil.

Zároveň poznamenal, že v souladu s přáním zesnulé se nebude konat pohřební obřad. "Pokud budete chtít projevit účast, vykonejte pro sebe nebo své okolí něco hezkého a udělejte tak alespoň na chvíli svět hezčím a lepším místem tak, jak se o to snažila celý život Olga Knoblochová," poprosil Hančl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.