Zemřela Ethel Kennedyová. Vdova po Robertu F. Kennedym se dožila 96 let

"Se srdcem plným lásky oznamujeme, že zemřela naše úžasná babička Ethel Kennedyová. Zemřela dnes ráno na komplikace spojené s mrtvicí, kterou prodělala minulý týden," uvedl na síti X její vnuk Joe Kennedy III. Připomněl také její celoživotní práci v oblasti sociální spravedlnosti a lidských práv.

"Aby někdo něčeho dosáhl, musí projevit trochu odvahy. Na této zemi jste jen jednou. Musíte do toho dát všechno, co máte," připomíná Ethelina slova Centrum Roberta F. Kennedyho pro spravedlnost a lidská práva, které založila pár měsíců po zavraždění jejího manžela Roberta F. Kennedyho. Organizaci vedla přes 50 let. 

[chooze:article;value:530241]

​Svého manžela Ethel přežila o 56 let. V červnu 1968 ho v její přítomnosti zavraždil atentátník, když kandidoval na prezidenta USA a po vítězství v kalifornských primárkách pronášel vítězný projev v hotelu Ambasador v Los Angeles. Ethel, která svého manžela v kandidatuře podporovala, v té době čekala jejich 11. dítě, připomněl web ABC News

Obětí atentátu se v roce 1963 stal i její švagr, bratr Roberta, prezident Spojených států John F. Kennedy. Jeho smrt je dodnes opředena záhadami. Atentátník ho zastřelil, když v rámci prezidentské kampaně projížděl ulicemi Dallasu v otevřeném autě.

Nejen Spojené státy si loni v listopadu připomněly 60 let od atentátu na Johna F. Kennedyho. Téma v pořadu Svět za hranicemi rozebral amerikanista Jakub Lepš:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.