Zemřela herečka Eva Matalová (†89), proslula jako představitelka dobrosrdečných žen

Ve věku 89 let zemřela ve čtvrtek herecká legenda Eva Matalová. Její odchod oznámilo Městské divadlo Zlín, kde Matalová ztvárnila 174 rolí z 220, kterou za svou dlouhou a bohatou kariéru zvládla. Ve zlínském divadle také začala s herectvím, když hrála postavu Julky Kolářové ve hře Miroslava Stehlíka Vysoké letní nebe.

Návštěvníci divadla ji mohli také spatřit ve hrách jako Maryša nebo Kočičí hra. Matalová zůstala u herectví až do velmi pokročilého věku. Její poslední rolí na divadelních prknech byla Irma Gabrhelová z inscenace slavného románu Žítkovské bohyně, která měla premiéru v roce 2014.

[chooze:article;value:481806]

Malátová se ale nevyhýbala ani televizním rolím a tak ji bylo možné spatřit v seriálech Ranč U Zelené sedmy či Četnické humoresky nebo ve filmu Pětka s hvězdičkou. "Díky své spontánnosti, neokázalosti a nepatetickému hereckému projevu dokázala zaujmout v postavách dobrosrdečných, přímých, bodrých, obyčejných žen," vzpomíná na ni divadlo ve Zlíně.

Její kolegové vzpomínají i na její aktivitu a lásku k divadlu. "Ačkoliv se v posledních letech uchýlila do ústraní, dění v divadle neustále sledovala a do posledních dnů mu fandila," prozradilo divadlo. Poslední rozloučení s Evou Malátovou je naplánované v obřadní síni zlínského krematoria ve středu 4. ledna.

Na začátku listopadu zemřela režisérka filmu S tebou mě baví svět Marie Poledňáková:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.