Zemřela hvězda ikonické videohry. Herec z oblíbených seriálů podlehl rakovině

V neděli zemřel americký herec a dabér James McCaffrey. Ve věku 65 let podlehl v bitvě s rakovinou. Se smutnou zprávou přišel portál TMZ, podle kterého skonal McCaffrey obklopen rodinou a přáteli.

McCaffrey má za sebou dlouhou a úspěšnou hereckou kariéru. Diváci si jej mohou pamatovat z akčního kriminálního seriálu Zmije, kde se v roli vyšetřovatele Joea Astora posadil za volant superauta, které televiznímu dílu dalo jeho jméno. Zahrál si také v oblíbených seriálech Kravaťáci, Zákon a pořádek nebo Sex ve městě. 

[chooze:article;value:533172]

​Skutečný úspěch ale zaznamenal zejména ve světě videoher. McCaffrey se v roce 2001 stal hlasem akčního hrdiny Maxe Payna z ikonické stejnojmenné série. Detektiva a zvláštního agenta daboval hned třikrát. Videohra se proslavila zejména úspěšným využitím zpomalení času při akčních sekvencích.

McCaffrey se objevil i v dalších videohrách. Ve hře Control ztvárnil tajemného ředitele vládní organizace FBC Zachariaha Trenche. Vývojáři tehdy využili nejen jeho hlas, ale i podobu, podle které Trenche vymodelovali.

S McCaffreym se rozloučil i jeho herecký kolega Kevin Dillon. "Odpočívej v pokoji, Jamesi. Měli jsme štěstí, že jsme tě mohli poznat. Byl jsi můj nejlepší kamarád a budeš mi chybět," napsal na instagramu Dillon.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.