Zemřela hvězda seriálu Ulice herečka Zdena Hadrbolcová. Bylo jí 86 let

[chooze:gallery;value:30039]

​​Filmová a televizní herečka Zdena Hadrbolcová zemřela ve věku 86 let. V poslední době byla v léčebně dlouhodobě nemocných. Se zdravotními problémy se potýkala už delší dobu. Na začátku roku byla hospitalizovaná a redakci TN.cz tehdy řekla, že v nemocnici pobývá často. Jako první informaci přinesl deník Blesk.

Kvůli zdravotním problémům musela Zdena Hadrbolcová opustit seriál Ulice, kde ztvárnila usměvavou pekařku Růžu. Naposledy natáčela v roce 2020. Diváci ji vídali především po boku Vilmy Nyklové v podání herecké kolegyně Jaroslavy Obermaierové.

Jejich postavy si byly v Ulici blízké, stejně jako herečky v osobním životě. "Byly to opravdu velké kamarádky," vzpomenul pro redakci TN.cz představitel seriálového Lumíra Nykla Václav Svoboda, který se s Hadrbolcovou často při natáčení potkával.

Herečku Jaroslavu Obermaierovou smrt její přítelkyně a kolegyně zasáhla. "Je to smutný, že Zdenička odešla. Měla jsem ji ráda," řekla redakci TN.cz Obermaierová, která po boku Hadrbolcové hrála v Ulici celé roky. 

Hadrbolcová byla v Ulici od samého začátku seriálu. "Byla především velkou profesionálkou, na kterou jsme se mohli vždy spolehnout. Přestože jí občas nebylo moc do smíchu, jakmile vešla do ateliérů, jako by všechny starosti a trable hodila za hlavu. Celá se rozzářila, byla tu pro své kolegy, pro nás. Rozdávala úsměvy, s Jaruškou Obermaierovou byly na place i v zákulisí sehranou dvojkou, která bavila celý štáb. Nikdy na ni nezapomeneme," zavzpomínala na herečku producentka seriálu Ulice Janka Maršíková.

[chooze:article;value:485458]

Zdena Hadrbolcová se narodila 13. července 1937, po skončení DAMU nastoupila do prvního angažmá v tehdejším Divadle S. K. Neumanna, dnes Divadle pod Palmovkou, později například v Divadle Na zábradlí. Jako úspěšná filmová herečka měla Hadrbolcová na svém kontě řadu rolí. Zahrála si například ve filmech Už zase skáču přes kaluže, Páni kluci, Návrat idiota nebo v seriálu Létající Čestmír. 

Hadrbolcová sice ztvárnila role maminek i babiček, sama však zůstala ze své volby bezdětná. Dle jejích slov si neuměla představit, že by měla svoje vlastní děti. V mládí byla jednou vdaná, poté žila s dokumentaristou a kameramanem Jiřím Průchou.

Kromě herectví Zdena Hadrbolcová také psala, třeba v roce 1976 jí vyšel román Paraple paní Černé, překládala také divadelní hry.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.