Zemřela jedna z nejkrásnějších hereček. Italská diva zářila ve Felliniho filmech

[chooze:gallery;value:34618]

Smutnou zprávu v pondělí oznámila rodina herečky. "Zemřela ve svém domě obklopena svými milovanými," informovala italská agentura ANSA.

Sandra Milo, vlastním jménem Salvatrice Elena Greco, se narodila v roce 1933 v Tunisku. Původně začínala jako modelka, svůj první film natočila v roce 1955. Za svou kariéru se objevila ve zhruba 70 italských snímcích.

[chooze:article;value:536700]

Největší úspěch oslavila ve filmech režiséra Federica Felliniho. Mnozí ji označují jako jeho múzu, píše portál L'unione Sarda. Několik let měla být dokonce jeho milenkou. Zahrála si například ve snímku Giulietta a duchové či Osm a půl. Zazářila však také ve filmech režisérů, jako byl Roberto Rossellini, Sergio Corbucci, Dino Risi nebo Luciano Salce.

Od konce 60. let se až do současnosti pak objevovala zejména v menších rolích, pracovala také jako moderátorka v televizi. Navíc teprve nedávno začala hrát i divadlo a účinkovat v několika římských divadlech.

Odchod herečky zasáhl nejen fanoušky, ale také její kolegy a blízké. "S ní ztrácím i kus rodiny," citoval portál Il Messaggero herečku Claudii Cardinalovou. "Sandra byla upřímná přítelkyně a vzácná společnice na cestách. Děkuji jí za to, že mě naučila, že každému negativnímu okamžiku, i tomu nejbolestnějšímu, lze čelit s úsměvem a altruismem," truchlil kolega a přítel Sandry Pierluigi Diaco.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.