Zemřela jedna z nejvlivnějších osobností televize. Jerrymu Springerovi bylo 79 let

Moderátor a herec Jerry Springer zemřel. O smrti jedné z nejvlivnějších osobností televizní historie informoval podle webu TMZ Springerův mluvčí. Příčinou smrti 79letého baviče byla rakovina slinivky, která mu byla diagnostikována na začátku letošního roku.

"Jerryho schopnost navázat kontakt s lidmi byla základem jeho úspěchu ve všem, o co se pokusil. Ať už to byla politika, vysílání nebo jen žertování s lidmi na ulici, kteří se chtěli vyfotit nebo prohodit pár slov," řekl podle deníku The Independent Springerův mluvčí Jene Galvin.

Springer se na televizních obrazovkách pohyboval desítky let. Jen talk show The Jerry Springer Show uváděl dlouhých 27 let. Objevil se také ve filmu Ochránce, kde po jeho boku zářil známý drsňák Dolph Lundgren.

[chooze:article;value:501650]

Kromě herectví a moderování se Springer pohyboval i v politice. Na politickou dráhu se vydal v 70. letech minulého století a v letech 1977-1978 byl starostou amerického Cincinnati.

Springer narodil v roce 1944 v Londýně, ale od roku 1949 s rodiči emigroval do Spojených států, kde žil až do své smrti. Zanechal za sebou dceru Katie a starší sestru Evelyn.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.