Zemřela legendární herečka Lollobrigida. Byla sexsymbolem své doby

Italská herečka Gina Lollobrigida, která ve své době byla nazývaná nejkrásnější ženou světa, zemřela ve věku 95 let. V pondělí o smutné zprávě informovala italská agentura ANSA. Podle portálu Corriere della Sera byla herečka už delší dobu hospitalizovaná v římské nemocnici. 

"Jsem hluboce šokovaná a zarmoucená," řekla její blízká herecká kolegyně Sophia Lorenová. Poslední dobou Lollobrigidu provázely zdravotní problémy. Naposledy byla v září propuštěna z nemocnice, kde skončila po pádu, při němž si zlomila nohu. Operace ji podle italských médií značně oslabila.

Lollobrigida byla sexsymbolem své doby a jednou z nejvýznamnějších hereček své generace, píše italský deník la Repubblica. Přezdívalo se jí také Mona Lisa 20. století.

[chooze:article;value:483477]

Nejvíce se dostala do povědomí natáčením filmů v 50. a 60. letech minulého století. Zazářila v kultovních snímcích jako Fanfán Tulipán, Vesničanka, Římanka, Italské prázdniny či Chléb, láska a fantazie. Celkem má na svém kontě přibližně 70 filmů a televizních produkcí, spolupracovala s významnými italskými režiséry a prorazila i v Hollywoodu.

​Herečka, celým jménem Luigina Lollobrigida, se narodila 4. července roku 1927 v italském Subiacu. Jako mladá se začala věnovat modelingu a umisťovala se na předních příčkách italských soutěží krásy. Díky snímku Pozor, banditi! pak prorazila ve světě filmu.

Po hvězdných 50. a 60. letech se začala věnovat jiným oborům. Stala se mimo jiné uznávanou novinářkou, prosadila se také jako fotografka či sochařka. Později se věnovala i politice.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.