Zemřela legendární reportérka Barbara Waltersová. Zpovídala Putina i Havla

Ve Spojených státech se najde jen málokdo, kdo by neznal tvář Barbary Waltersové. Slavnou moderátorku televizních zpráv mohli vídat na televizních obrazovkách téměř padesát let. Stala se také vůbec první ženskou uvaděčkou zpráv v americké historii.

O to víc Američany zarmoutila zpráva, že Waltersová v pátek zemřela. Oznámila to televizní stanice ABC, kde Waltersová působila od roku 1976. Waltersová zemřela ve svém domě v New Yorku ve věku 93 let.

[chooze:article;value:481855]

Za svou kariéru se stala slavnou zejména pro své rozhovory s významnými lidmi a snahy o zviditelnění žen i jejich problémů. Na televizních obrazovkách vyzpovídala každého amerického prezidenta od Richarda Nixona až po Baracka Obamu i všechny první dámy. Rozhovory dělala i s pozdějšími prezidenty Donaldem Trumpem a Joem Bidenem, avšak ještě předtím, než byli oba muži zvoleni do čela USA.

Exkluzivní rozhovory ale Waltersová pořádala i s jinými světovými lídry. Vystřídali se u ní například kubánský prezident Fidel Castro, britská premiérka Margaret Thatcherová přezdívaná Železná lady, ruský prezident Vladimir Putin a dokonce i tehdy československý prezident Václav Havel. Za svou kariéru posbírala 12 prestižních cen Emmy.

Památku Waltersové uctil také ředitel Walt Disney Company, která ABC vlastní. "Barbara byla skutečnou legendou, průkopnicí nejen pro ženy v žurnalistice ale i pro žurnalistiku samotnou. Měl jsem to potěšení nazývat ji kolegyní po více než tři desetiletí, ale hlavně jsem ji mohl nazývat blízkou přítelkyní," řekl podle ABC ředitel Walt Disney Company Bob Iger.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.