Zemřela proslulá česká věštkyně. Jsem vyčerpaná, řekla krátce před smrtí

O smrti jedné z nejznámějších českých věštkyň informoval na sociálních sítích šéfredaktor časopisu Ve hvězdách Roman Zahrádka, v němž Demeterová léta působila. "Ve věku 49 let nečekaně zemřela známá kartářka Jana Demeterová," napsal Zahrádka. Podle dostupných informací jí mělo selhat srdce.

Na Demeterovou vzpomíná jako na laskavého člověka, který díky umění číst v tarotových kartách pomáhal ostatním. "Všem, kdo tě znali, budeš chybět. Mnoha lidem jsi svými předpověďmi pomohla, nebo dokonce zachránila život. Už proto je pro nás tvůj odchod tak nečekaný, ale vím, že je ti teď dobře. Ať je ti nebe nakloněno!" vzkázal Zahrádka své přítelkyni.

[chooze:article;value:529153]

Rodačku z Vysoké Libně u Mělníka sledovaly na sociálních sítích tisíce lidí. Pracovala až do posledního dechu, před pár dny totiž ještě pro své příznivce vysílala a vykládala jim budoucnost. Živý přenos však ukončila dřív, než původně čekala.

"15 minut do konce, jsem vyčerpaná, jsem unavená. Hodně makám, hodně moc. Jsem totálně zničená, a to jsem si myslela, že tu budu tři hodiny. To není možný," přiznala Demeterová ve svém posledním živém vysílání na youtube před několika dny. V tu chvíli nečekala, že natáčí opravdu naposledy.

Zahrádka na ni zavzpomínal i jako na velmi pracovitou a schopnou kolegyni. "Jani, byla radost s tebou spolupracovat. Díky za to, že ses podílela svými příběhy na tvorbě časopisu," svěřil se. "A hlavně jsem rád za naše dlouholeté kamarádství, během kterého jsme se častokrát hodně zasmáli," dodal.

Zemřela zpěvačka populární skupiny. V 60. letech dobyla svět:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.