Zemřela Putinova "utajovaná matka". Měl s ní vyrůstat v bídě a teroru

Jejím největším snem bylo znovu se setkat se svým synem a obejmout ho. Už se jí ale nesplní. Gruzínka Vera Putina, která od roku 1999 tvrdila, že je matkou ruského prezidenta Vladimira Putina, zemřela.

S odvoláním na zdroje z Tbilisi o tom informoval portál Mirror. Šéfovi Kremlu, který rozpoutal brutální válku proti sousední Ukrajině, podle svých slov nepřipravila idylické dětství. První roky života s ní měl strávit v chudobě na předměstí gruzínského hlavního města. Nevlastní otec Jurij ho měl dokonce týrat.

"Vyloženě ho nemlátil, ale nijak neskrýval, že ho nenávidí. Často vyhrožoval, že toho bastarda vykopne z domu. Vova (Putin, pozn. red.) trpěl a nenáviděl ho, ale zároveň se ho bál a neodvážil se mu odporovat," vzpomínala.

[chooze:article;value:506960]

Putin její příběh několikrát popřel. Žena si přesto trvala na svém. "Často ho vídám ve snech, ale on se mnou nechce mluvit. V životě i ve snech je naštvaný za to, co jsem mu udělala. Nedokáže mi odpustit," pokračovala Putina. Když mu bylo 10 let, údajně ho poslala k prarodičům do Ruska. Pak už se nikdy neviděli.

To, co o ruském vládci vyprávěla, se nikdy nepotvrdilo. Předložila ale několik fotografií s chlapcem, který se Putinovi skutečně podobal. V tbiliské čtvrti, kde měli bydlet, se navíc prý našly záznamy o Putinově školní docházce z let 1959 až 1960, upozornil list The Sun. Pokud by to byla pravda, Putin by nebyl Rus, ale Gruzínec. Už druhý v Kremlu. Gruzínského původu byl i sovětský diktátor Josif Stalin.

[chooze:article;value:507292]

"Na jejích slovech není ani špetka pravdy. Vůbec to neodpovídá realitě," vzkázal kdysi Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.

Podle oficiální verze se Putin narodil v roce 1952 v ruském Petrohradu, tehdejším Leningradu, jako třetí syn manželů Vladimira Putina staršího a Marie Šelomové. Měl mít dva bratry, kteří zemřeli už v dětství. Rodiče jsou po smrti od 90. let. 

Putinovi se křečí rozklepaly nohy. Na jednání se nedokázal soustředit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.