Moderní bydlení

Zemřela rocková legenda Freddie Salem. Hudebník podlehl rakovině

"Dnes ráno se nebesa rozestoupila kvůli příchodu legendy. Rock on high, Freddie. Naviděnou," oznámili smrt slavného rockera na jeho facebooku jeho partneři z aktuálního projektu Freddie Salem & Lonewolf. Bylo mu 70 let.

"Freddie zemřel na komplikace způsobené rakovinou a budeme na něj vzpomínat pro jeho otevřenou osobnost a vášeň pro hudbu," zavzpomínala na něj na facebooku jeho kapela The Outlaws. "Byl to elektrizující umělec a milovaný hudebník a bude nám chybět," dodala.

Salem se proslavil právě s nimi. Ke kapele se připojil v roce 1977, poprvé se objevil na albu Playin' to Win a nahrál s ní pak ještě další čtyři. Mezi písně, na jejichž vzniku se podílel, patří White Horses, Long Gone, Devil's Road a Don't Stop.

[chooze:article;value:575301]

Se spoluhráči, včetně Billyho Jonese a Hughieho Thomassona, absolvoval památnou šňůru s The Rolling Stones v rámci turné Some Girls v roce 1978, kde jim s The Outlaws předskakoval. Zkušenost označil jako "neopakovatelnou", píše deník Daily Mail.

Později se od kapely odpojil a nahrál dvě alba s Godz. "Kytaroví bohové mají v kapele dalšího skvělého muzikanta! Odpočívej v pokoji, příteli!" uctil jeho památku jeden z komentujících na facebooku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.