Zemřela sexbomba, která hrála s Elvisem i v Dobrodružství Poseidonu

Slavná herečka bojovala dlouhá léta s Alzheimerovou chorobou a skonala v hospicu v Los Angeles, informovala BBC.

Stevensová ztvárnila desítky rolí ve filmech i televizních seriálech. Po boku Elvise si zahrála ve filmu Girls! Girls! Girls!, s Jerrym Lewisem natočila komedii Zamilovaný profesor, jejím dalším filmovým partnerem byl například Dean Martin. Jednou z jejích neznámějších rolí je postava novomanželky a bývalé prostitutky v kasovním trháku z roku 1972 Dobrodružství Poseidonu.

[chooze:article;value:490513]

​Narodila se v roce 1938 v Yazoo City ve státě Mississippi jako Estelle Caro Egglestonová, v 16 letech se provdala za elektrikáře Noblea Hermana Stevense a porodila své první a jediné dítě Andrewa, který je úspěšným hollywoodským producentem. Se Stevensem se rozvedli o dva roky později.

V té době se začala věnovat herectví a modelingu. Na školním představení si jí všimli hledači talentů a podepsala smlouvu nejprve se společností 20th Century Fox, později s Paramountem. Zlatý globus získala za vedlejší roli už za svůj filmový debut Say One for Me v roce 1959. Hlavní úlohy v něm hráli Bing Crosby a Debbie Reynoldsová.

[chooze:article;value:490266]

​Jako modelka pracovala pro Playboye a v lednu 1960 se stala playmate měsíce, uvedl deník Daily Mail. Spolupráci s časopisem pro pány Stevensová později označila za chybu a zaškatulkování mezi sexbomby jí vadilo. Že nepatří mezi bezduché krasavice, dokázala i tím, že režírovala dva filmy.

Stella Stevensová se podruhé vdala za rockového kytaristu Boba Kulicka, který spolupracoval s kapelou Kiss, Alicem Cooperem či Louem Reedem. Byli spolu 37 let. Kulick zemřel před necelými třemi lety a v léčebně pro dlouhodobě nemocné, kde slavná herečka pobývala od roku 2016, ji do poslední chvíle navštěvoval.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.