Zemřela slavná slovenská zpěvačka. Bylo jí jen 43 let

Ve věku pouhých 43 let zemřela 22. listopadu na americké Floridě slovenská zpěvačka Barbara Hudební ikona z 90. let se změnila Haščáková. Informovala o tom TV Markíza.

Smutnou zprávu potvrdil její bratr Andrej Haščák. Umělkyně podlehla náhlé cévní mozkové příhodě. 

Ačkoliv ji už delší dobu trápily zdravotní problémy se slinivkou břišní, úmrtí bylo pro celou rodinu nepředstavitelným šokem. "Odešla bez bolesti. Její písně a hlas tu pro nás zůstávají a budou nám ji připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni myslí s láskou, zejména v těchto dnech, a dají nám možnost vyrovnat se s touto zdrcující skutečností v soukromí," uvedli pozůstalí.

[chooze:article;value:531126]

Poslední rozloučení se uskutečnilo už koncem listopadu v Sarasotě, kde Haščáková žila. "V následujících dnech budou její tělesné ostatky převezeny v urně na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košicích," uzavřel bratr.

Barbara Haščáková se narodila v prosinci 1979, v 90. letech minulého století se zapsala na seznam stálic pop music. Nejprve působila ve skupině Maduar, později v seskupení MC Erik & Barbara. Jejich největšími hity byly písničky Sen a Keď príde láska. Potom se vydala na sólovou dráhu, připomíná web aktuality.sk.

V roce 1998 získala ocenění Slavík a rok nato i cenu Grand Prix v Polsku. Od roku 2000 žila v Americe. Na Slovensku jí vyšlo několik alb, v USA další dvě.

Pěvecké duo MC Erik & Barbara si pamatuje snad každý, kdo prožil devadesátky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.