Zemřela významná tvář slovenských médií. Jardovi bylo teprve 44 let

"Některé nekrology se píšou příliš brzy. Toto je ten případ. Ve středu 20. března zemřel ve věku 44 let novinář a dlouholetý šéfredaktor deníku Korzár Jaroslav Vrábeľ," informoval o jeho smrti deník Korzár na svém webu ve čtvrtek dopoledne.  

Po Vrábeľovi zůstala manželka a dcery. "Zůstalo po něm prázdno v redakci i v rodině. Manželce, dcerám a dalším příbuzným vyjadřujeme upřímnou soustrast," stálo v prohlášení.

V Korzáru začínal Vrábeľ v roce 1998. Nejprve v něm působil jako sportovní redaktor a později jako redaktor zpravodajství. Za své investigativní články získal také několik celoslovenských novinářských ocenění. V dubnu 2016 se stal šéfredaktorem deníku a tuto funkci zastával až do své smrti.

[chooze:article;value:547408]

Pro celý tým Korzára byl prý nejen kolegou, ale také neúnavným rádcem a přítelem. "Každý z nás je nahraditelný. Jaro ne. Byl to mozek a srdce naší redakce. A právě to jeho srdce nás všechny zradilo," uvedla webeditorka Korzáru Klaudia Jurkovičová. Ačkoliv přesnou příčinu jeho smrti deník nezveřejnil, z jejích slov lze usuzovat, že možná zemřel na zdravotní komplikace související se srdcem.

"Byl skálou, o kterou jsem se vždy mohla opřít. Vy, kteří jste ho znali, víte, o koho jsme přišli. Vy, kteří ne, máte čeho litovat. Za celý svůj život jsem nepoznala pracovitějšího, čestnějšího a vzácnějšího člověka, než byl on. To prázdno, které po něm zůstalo, už nikdy nic nevyplní," uzavřela.

Podobně na něj vzpomínají i ostatní kolegové. "Jeho talent byl tak pronikavý, že už po pár dnech psal články pro velkou redakci. Vedle novinářské práce jsme spolu studovali na univerzitě. Jeho extrémní poctivost a svědomitost se naplno projevovala i tam. Nikdy nepolevil ani ve škole, ani v práci a do obou povinností se vrhal s totálním nasazení," svěřil se ředitel zpravodajství Peter Jabrik.

Jeho padouši uhranuli každého. Zemřel slavný herec Emmet Walsh:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.