Žena bez přilby vezla na Brněnsku na skútru dvě děti. Jsem opatrná, tvrdila

Svým očím nevěřila policejní hlídka, která projížděla obcí na Brněnsku. "Po frekventované komunikaci kolem projel skútr, který řídila 41letá žena bez přilby. V prostoru před řídítky se pak vezlo jedno dítě a druhé sedělo za ní na sedačce," informoval v pátek na webu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle policie mělo mladší z dětí na hlavě jen cyklistickou přilbu. Druhé pak přilbu, která odpovídala předpisům. "Žádné z nich ale nesplňovalo podmínky pro přepravu osob dané zákonem," doplnil Malášek.

[chooze:article;value:463193]

Během kontroly se žena měla policistům hájit tím, že spěchala na cvičení s dětmi. "Přidala, že takto děti obvykle přepravuje a v malých obcích se takto přece jezdí. Zdůraznila také, že jezdí opatrně a přestupku si prý není vědoma," popsal Malášek.

Malášek uvedl, že dotyčná porušila hned několik předpisů. O které šlo, však blíže nespecifikoval. "Policisté její přestupky oznámili k vyřešení správnímu orgánu," dodal.

Jen za loňský rok vyšetřovali jihomoravští policisté stovky nehod, při nichž byli účastníky motorkáři. Osm z nich zemřelo a 46 se těžce zranilo, 312 pak lehce. "Preventisté připomínají, že pro přepravu spolujezdců na motocyklu platí, že musí být starší 12 let a musí mít stejně jako řidič na hlavě předepsanou pro provoz na motocyklu certifikovanou přilbu a nohama musí dosáhnout na stupačky," uzavřel Malášek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.