Žena byla 40 minut mrtvá. Popsala, co všechno po smrti viděla

Matka tří dětí Kirsty Bortoftová zpětně popsala zážitek, který podle svých slov absolvovala na hranici života a smrti. Na konci ledna roku 2021 pro ni začal večer úplně normálně, vzpomíná si i na to, jak jí její tehdejší snoubenec Stu říkal, že by připravil pizzu.

O několik okamžiků později ale našel jen její bezvládně ležící tělo s otevřenýma očima, informuje deník Mirror

Stu si vzpomíná, že v prvotním šoku viděl, že má jeho partnerka po celé kůži "podivné šestiúhelníkové vzory" a celá její tvář se zabarvila do rudě červené. Ještě než přijeli záchranáři, poslouchal jejich instrukce po telefonu a snažil se svou nastávající ženu oživit pomocí masáže srdce. 

[chooze:article;value:365338]

"Začal s resuscitací, zatímco telefonoval se záchrannou službou, a poté, co mě připojili k různým přístrojům, použili defibrilátor, aby uvedli můj slabý srdeční tep do rytmu," řekla Bortoftová pro list New York Post. Zdravotníci v tu dobu odhadovali, že má zhruba šestiprocentní naději na přežití, protože ji museli na několik desítek minut uvést do umělého spánku. 

​Zatímco její nejbližší už čekali na nejhorší, v momentech na pokraji smrti se podle slov Kirsty dočkala "kouzelného" zážitku. "Kromě mé nejbližší rodiny nikdo nevěděl, co se děje, ale moje kamarádka, která je médium, se spojila s mou sestrou a zeptala se jí, co se přihodilo," vysvětlila. "Řekla jí, že můj duch je u ní v pokoji a já ji žádám, aby napsala seznamy pro mé chlapce a tátu," popisuje těžko uvěřitelný příběh. 

[chooze:article;value:487428]

Pak už si vzpomíná jen na to, jak se kvůli tomu snažila dostat zpátky a jak zdálky viděla své tělo mezi lékaři a uvědomila si, že by se měla vrátit zpět do své tělesné schránky. Zdravotníci podle její rodiny považují oživení za zázračné.

"Vzpomínám si, že když jsem se konečně vrátila do svého těla, věděla jsem přesně, co mám udělat, abych se uzdravila, jako když člověk stahuje data z počítače. Uvědomila jsem si, že člověk neumírá, jen jeho tělo se přesouvá dál a že moje cesta tady ještě neskončila. Bez temnoty nevíte, co je to světlo, a já věřím, že jsme tu proto, abychom se probudili, rostli a zdokonalovali své vibrace," shrnuje žena, která se obrátila k ezoterickým učením a nyní si vydělává jako koučka pro lidi bojující s úzkostmi. 

Mirka prožila klinickou smrt. Po letech popsala, co při ní spatřila (12/2019):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.