Žena chtěla zachránit zakrslé králíky. Byla to mláďata zajíců a její péči nepřežila

Jaro je tady a s teplým počasím bude venku daleko víc zvířat a také jejich mláďat. Po zimě se v rozněžnělých lidech tradičně rozvíjí ochranitelský pud malých zvířátek a v záchranných stanicích jsou z toho znovu šílení.

"Je nejlepší na ně za žádnou cenu nesahat a poradit se. Na telefonu máme linku, která je nonstop," apeluje na lidi Milan Oppa ze Záchranné stanice Pasíčka v Boru u Skutče.

Ochránci zvířat nabádají lidi, ať jim nejdřív natočí a pošlou video. Podle něj vyhodnotí, zda zvíře opravdu potřebuje pomoc.

Vinou jedné ženy z Litomyšle podle odborníků teď uhynuli narození zajíci. Myslela si, že jde o zakrslé králíky, vzala je domů a vzápětí jedno mládě zakousla kočka. Druhé mládě pak naprosto nevhodně krmila a zvíře několik dnů chřadlo.

"Lidi dělají tu chybu, že jim dávají krabicové mléko a je jedno, jestli to je plnotučné. V tomhle případě dostávali i okurky, a to je úplně špatně," popsal nevhodnou "péči" Oppa.

[chooze:article;value:486075]

​Když se utrápený zajíc dostal do záchranné stanice, bylo už pozdě a zvíře uhynulo.

Mylně se lidé domnívají, že jsou mláďata opuštěná. Rodiče jim totiž obvykle jen shánějí potravu. Pokud se nalezená zvířata dostanou do záchranné stanice, jen třetinu z nich se podaří vrátit zpátky do volné přírody.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.