Žena lituje výběru jména. Můj syn kvůli němu pláče, prozřela a chce změnu

Zvolit správné jméno pro děťátko je vždy těžké rozhodnutí, novopečení rodiče si toho totiž musí spoustu promyslet. Maminka malého chlapce se nakonec rozhodla svého syna pojmenovat po laskavém bratranci, a tak mu dala tradiční anglické jméno Jake. Jenže její syn prý své jméno nenávidí. Žena přiznala, že i ona začala postupně výběru litovat, ale z úplně jiného důvodu.

"Můj čtyřletý syn nenávidí své jméno. Říká, že je nudné, a už několikrát kvůli němu plakal. Pojmenovali jsme ho po mém bratranci a také po jednom blízkém příteli naší rodiny. Jenže on si stěžuje na to, že by chtěl, aby jeho jméno patřilo jen jemu, a ne někomu jinému," svěřila se podle portálu Mirror matka malého chlapečka.

[chooze:article;value:484087]

"Také se mi to jméno přestalo líbit, i když nejde o nic hrozného. Původně jsem ho totiž nechtěla vybrat, ale přesvědčil mě Jakeův otec, který od nás odešel. Vždy když Jakea oslovím, vzpomenu si proto na svého bývalého," vysvětlila matka, že i ona si ke jménu syna postupně vytvořila averzi.

"Jeho jméno pro mě má hrozné konotace. Nikdy jsem to synovi samozřejmě neřekla a vždy ho ujišťuji, jak je krásné a že patří jen jemu, ale už rok si na něj hrozně stěžuje a říká, že ho nenávidí. Zpočátku jsem myslela, že je to pro děti typické, ale už mě to znepokojuje," prozradila žena a dodala, že její syn si přeje, aby mu všichni říkali Evan. "Mám mu tak říkat, nebo mám počkat, až bude dostatečně starý na změnu jména?" zeptala se na sociálních sítích.

[chooze:article;value:483013]

Pod jejím příspěvkem se okamžitě strhla vášnivá debata. "Říkejte synovi jménem, které se mu líbí," poradil matce jeden z diskutujících. "Můžete jeho jméno pozměnit na něco podobnějšího jménu Jake, například mu říkejte Jacobe či Jacksone. Pokud by to tak ale nechtěl, začněte mu říkat Evan, spousta dětí má přezdívky," napsal ženě další z uživatelů.

Dítě se zachovalo velmi nebezpečně. Na zamrzlém jezeře pod sebe házelo kameny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.