Žena mnoha talentů. Kuchařka Petra Vindyšová vám zahraje na cello i na city

Kuchařka Víkendové Snídaně a zároveň finalistka soutěže MasterChef Česko Petra Vindyšová v pořadu TALK! řekla, že ráda experimentuje s českou kuchyní. "Baví mě vzít něco, co známe, a udělat z toho něco nového. Použít třeba modernější metody a dát tomu nový kabát, ale při zachování ingrediencí nebo chuti," nastínila kuchařka.

Její záběr je ale daleko širší než jen vaření. Dříve hrávala na cello, má dokonce vystudovanou konzervatoř a k tomu pedagogické minimum. "Je hrozně moc věcí, co mě baví. A někdy je náročné se v tom zorientovat. Ale zrovna láska k hudbě a jídlu, tam se dá vidět propojení. Pro mě je vaření také umění," míní Vindyšová.

[chooze:article;value:480441]

​Do té doby, než se zúčastnila soutěže MasterChef Česko, se živila různě. Hrála na cello, věnovala se baristice i různým dalším profesím. Zlom nastal právě po kulinářské soutěži, díky které mohla pak na stáž do michelinské restaurace Field k Radku Kašpárkovi. "Uvědomila jsem si, že tento druh adrenalinu a vášně je pro mě nejzábavnější," popsala.

Momentálně ale kuchařka prožívá krásné období, prozradila, že v jejím partnerském životě se udála zásadní změna. "Nebudu lhát, nemůžu říct, že by se nic neobjevilo. Je to čerstvé, jsem zamilovaná," přiznala s tím, že ale kvůli nabitému programu má málo času. Do nového roku je tak její předsevzetí jasné, a to být více doma.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.