Žena na elektrokoloběžce najela do výmolu. Je vážně zraněná

Stalo se to v půl šesté ráno, 32letá žena jela na elektrokoloběžce z centra České Lípy směrem na obec Kozly. V průmyslové zóně si v šeru nevšimla, že je před ní na silnici hluboký neoznačený výtluk. Nestačila už zabrzdit a vjela do něj.

Náraz ženu katapultoval do vzduchu a po několikametrovém letu dopadla na obrubník chodníku. Život jí zachránila přilba, při pádu ale utrpěla tříštivou zlomeninu kostí v rameni.

[chooze:article;value:475488]

"Byla při vědomí, s posádkou na místě komunikovala a byla převezena do nemocnice v České Lípě na chirurgickou ambulanci," sdělil mluvčí záchranářů Michal Georgiev. "My všem uživatelům elektrokoloběžek doporučujeme, aby při jízdě používali cyklistickou přilbu, která je v případě pádu na silnici může ochránit nejenom před těžkým, ale také smrtelným zraněním," poznamenala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidiči těchto lehkých vozítek patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu. A podle policie by měli rozhodně počítat s tím, že výtluků na silnicích v zimním období přibývá a mohou být pro ně velmi nebezpečné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.