Žena nabízela přes internet zboží, které nikdy nedodala. Zatkli ji na poště

Používá různá jména, ale peníze podle poškozených pokaždé končí na účtu Terezy H. Před dvěma lety dostala podmínku za to, že okradla desítky lidí. Prý nepřestala a dál zneužívá důvěru maminek v Česku i na Slovensku.

"Přes marketplace jsem jí poslala 8,5 tisíce plus dopravu," popisuje jedna z podvedených. "Oškubala mě o 178 eur (necelých 4 500 korun – pozn. red.). Okrádá matky na mateřské, to je žumpa," přidala se další maminka ze slovenské Trnavy. "Paní si se mnou zavolala a přesvědčila mě, že dělám dobrou věc," postěžovala si jiná žena.

[chooze:article;value:572757]

​Dál už to připomíná film Chyť mě, když to dokážeš. Naposledy si měla půjčit auto v Ostravě a s mužem a dvěma dětmi procestovat celou jižní Evropu samozřejmě na dluh a s výmluvami na banku. "Něco okolo 10 tisíc kilometrů za ty dva měsíce. Odstranila z vozidla naše reklamy a dala si tam svoje nálepky, jako by to vozidlo bylo její," tvrdí podvedený majitel půjčovny aut z Ostravy Jiří Klímek.

Tím ale žena neskončila. "Po sedmi dnech jsme řekli, že zavoláme albánskou policii. Takže museli utéct. Škody jsou kolem 20 tisíc," podělila se o své špatné zkušenosti Andrea Sumerauerová, podvedená pronajímatelka apartmánu v Albánii.

Podezřelá teď podle podvedených lidí využívá nabrané zkušenosti a fiktivně pronajímá auta i apartmány. "Nabízí k pronájmu vozy a požaduje zálohy," uvedl Klímek.

[chooze:article;value:572640]

​Tereza H. byla v pátrání až do minulého čtvrtka. Klec spadla, když si šla na poštu pro invalidní důchod. "Policisté ženu zatkli a po provedených úkonech převezli k soudu," informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Novojičínský soud jí předal předvolání k jednání a propustil ji na svobodu. "Bohužel je to takhle v souladu s trestním řádem, když se rozhoduje o přeměně původně podmíněného trestu," dodala Pavla Nippertová, mluvčí novojičínského okresního soudu. Za několik dnů, přesněji 24. září, soud ženu pravděpodobně pošle za mříže. Pokud nepřijde, bude na ni opět vydán zatykač.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.