Žena naletěla falešnému námořníkovi a přišla o miliony. Zadlužila i své známé

Následující informace by měly být varováním pro ty, kteří se seznamují na sociálních sítích a komunikují s lidmi, o kterých vůbec nic nevědí. Když si vypěstují falešné přátelství, nejenže na konci příběhu jsou zklamaní, ale ještě se z nich mohou stát bezdomovci.

S neznámým člověkem se přes klávesnici a monitor počítače seznámila 58letá žena z Chrudimska. Ten jí oznamoval jednu lež za druhou. Že mu zemřela manželka a má malou dceru, o kterou pečují na internátě. Pak dodal, že jede lodí na služební cestu a tu přepadli piráti.

[chooze:article;value:475900]

Aby o své cennosti nepřišel, prý je posílá v balíčku. A žena za pojištění zásilky, která ale nikdy nedorazila, zaplatila půl milionu korun. A pak přišla další lež. Nastaly prý problémy s celním úřadem a bylo potřeba hradit další a další poplatky.

Když žena utratila první milion, tak řekla o peníze svým známým. Ti si vzali půjčku na další dva miliony korun, aby ženě pomohli. Dohromady teď všichni dluží 3 200 000 korun.

A námořník najednou přestal komunikovat, protože prý dostal infarkt. Jenže jeho srdce naopak zaplesalo, myslí si kriminalisté. Podvodník napsal ženě pár srdceryvných vět a stal se z něj bez velké námahy milionář.

Žena zjišťovala, zda muž alespoň jako námořník pracuje, a volala na adresu přepravní společnosti, u které měl sloužit. Ale o takovém jméně na personálním oddělení nikdy neslyšeli, takže se obrátila rovnou na policii. Statistiky uvádí, že objasnit tyto trestné činy se daří jen ojediněle.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.