Žena naletěla podvodníkovi s kryptoměnami. Přišla o miliony korun

Devětačtyřicetiletá žena z Náchodska převedla podvodníkům na účet přes 3 000 000 korun. K investici ji přiměla reklama na internetu, která nabízela investování do virtuálních měn. Po registraci se ženě přes WhatsApp ozval muž, který se vydával za jejího investičního poradce.

Prostřednictvím zpráv poškozenou nejprve přesvědčil, aby si nainstalovala do počítače software, který umožňuje vzdálený přístup do zařízení. A poté k tomu, aby převedla peníze.

[chooze:article;value:515789]

Jenže od doby, co mu přistály na účtu miliony korun, není po údajném finančním poradci ani vidu, ani slechu. Policie v souvislosti s případem varuje, aby byli lidé obezřetní. A upozorňuje na to, že ke každé investici do virtuálních měn je potřeba přistupovat jako k potenciálně rizikové.

Prevencí je prý ověřit si, jak funguje platforma, na které se chystáme investovat, a také prozkoumat důvěryhodnost nejen firmy, ale i samotných investičních poradců. Co se týče softwaru, který umožňuje vzdálený přístup do počítače, tak ten k investicím podle policie není potřeba nikdy.

Podle kriminalistů je potřeba pamatovat na to, že jakmile podobným způsobem pustíme podvodníka do počítače, má přístup ke všem citlivým údajům. A to například i do internetového bankovnictví.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.