Žena našla v zoo plačící dítě. Policie ji chce vyslechnout, matka mluví o únosu

Tříletého chlapečka přijeli hledat ostravští policisté ve čtvrtek 28. září do tamní zoo. Po jejich příjezdu už ale byl v pořádku v péče zaměstnanců zahrady. "Dítě měla přivést starší žena, která ho měla nalézt plačícího a bez dozoru. Proto jej odvedla k personálu ke vstupu, předala ho a následně z prostor zoo odešla neznámo kam," popsala situaci policejní mluvčí Eva Michalíková. 

Chlapec se ztratil okolo 14:35 před ohradou, kam se šla jeho matka podívat na kozy v malé ohrádce. Když se jí ztratil z dohledu, zavolala policisty s tím, že slyšela, jak pláče a mohlo by jít o únos. Zanedlouho ho ale v pořádku našla u zaměstnanců zoo u pokladny. 

Téměř dva týdny poté ale jako by se role obrátily. Policisté nyní hledají ženu, která plačící dítě v zoologické zahradě našla a přivedla k pokladně. "Obracíme se na samotnou ženu, která našla chlapce a předala ho pracovnici zoologické zahrady, aby se přihlásila na linku 158, nebo na obvodní oddělení Slezská Ostrava, ulice Bohumínská 65, případně na jakoukoli policejní služebnu a svou výpovědí tak pomohla objasnit okolnosti ztráty a nálezu tříletého chlapce," vyzvali policisté. 

[chooze:article;value:520975]

Protože případ ohlásila matka malého chlapce jako únos, potřebuje policie vyšetřit všechny okolnosti incidentu a požádala veřejnost o pomoc. Na sobě v zoo měl tříletý chlapec černé tričko s krátkým rukávem a černé tepláky. 

Hledaná žena měla podle policistů bílé krátké vlasy, černé sluneční brýle a mohlo jí být mezi 60 a 70 lety. "Na sobě měla oblečené tmavší vzorové šaty dlouhé po kotníky. Přes rameno modrou příruční tašku," doplnila Michalíková. 

Pražští policisté hledali dva pohřešované muže. Obě pátrací akce byly úspěšné (7/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.