Žena oslavila 100. narozeniny. Prozradila svůj recept na dlouhověkost

V pečovatelském domě Deewater Grange ve městě South Kirkby oslavila 16. ledna Olive 100 let. Se spolubydlícími si dala odpolední čaj. "Vlastně nemůžu uvěřit, že už je mi 100. Je to úžasný pocit," citoval portál Mirror ženu.

Během oslavy narozenin se Westermanová navíc nezdráhala prozradit svůj recept na dlouhý a šťastný život. Ten je však určený především pro ženy. "Vyhýbejte se hovorům s cizími muži a budete v pohodě. Myslím, že nejlepší rada, jakou mohu dát, je být šťastná a spokojená už jen proto, že jste naživu," nastínila.

[chooze:article;value:485103]

Podle Olive ji navíc udržovala mladou práce s dětmi. Byla totiž zaměstnaná v jeslích, píše portál Daily Mail. "Trávit spoustu času s dětmi pomáhá udržet člověka alespoň v srdci mladého," je přesvědčená 100letá žena.

Přestože se svým již zesnulým mužem sami neměli děti, Westermanová se těšila ze šťastného manželství. Její Sam byl podle ní něžný a laskavý. Život pár zasvětil cestování a poznávání nejrůznějších krás světa.

Za úplně to nejšťastnější považuje Olive období, kdy s manželem žili v zámoří. Zamilovala si Singapur. "Bylo to zajímavé a vzrušující místo. Tak odlišné od Anglie," zavzpomínala.

Zaměstnanci domu navíc pokračovali v tradici, se kterou začal Sam. K narozeninám od něj Olive totiž vždy dostala lahvičku parfému.

[chooze:gallery;value:30328]

Takhle oslavila 117 narozeniny kdysi nejstarší člověk na světě, jeptiška André:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.