Žena po dvou letech konečně otěhotněla. První ultrazvuk odhalil děsivou pravdu

Dva roky se s partnerem pokoušeli o miminko. Když se Megan McQuadeová dozvěděla, že se konečně zadařilo, zdálo se, že nemůže být šťastnější. V šestém týdnu ale začala mírně krvácet. Jako prvorodičku ji špinění vyděsilo, a učitelka ze základní školy proto vyhledala pomoc lékařů.

Když byla v nemocnici, ultrazvuk na jejím močovém měchýři zaznamenal jakýsi stín. Zdravotníci ženu vyzvali, aby si nechala nález zkontrolovat. Pár byl ale tak nadšený záběry miminka, že varování nepřikládal dostatečnou váhu.

Když se však nastávající maminka dostavila na kontrolu po dvou týdnech, věděla, že něco je hodně špatně. "Tón paní se úplně změnil. Řekla: 'Opravdu si myslím, že si to musíte nechat vyšetřit, tak si, prosím, domluvte schůzku se svým praktickým lékařem'. Najednou mě to zasáhlo. Cítila jsem, jak se mi obracel žaludek. Něco nebylo v pořádku," svěřila se BBC.

[chooze:article;value:356410]

​V prosinci se pár setkal se specialistou, který je varoval, že by mohlo jít o rakovinu. Chvíle radosti tak těsně před Vánoci vystřídal strach. "Na Štědrý den jsme měli v plánu to konečně říct našim rodinám. Nikdo z nich to nevěděl, protože jsme jim to chtěli sdělit krásným videem. A specialista tam seděl a v podstatě mi řekl, že můžu mít rakovinu," shrnula žena.

Na začátku roku musela těhotná Megan na operaci, během které jí lékaři odstranili malý nádor. Následující dva týdny musela čekat na verdikt lékařů, jestli bude moci miminko donosit, nebo ne.

"Bylo potřeba určit, zda potřebuji chemoterapii, nebo ne. Kdyby ano, v podstatě bychom si museli vybrat mezi tím, jestli se budu léčit, nebo si necháme dítě," popsala nastávající maminka.

Po 14 dlouhých dnech přišli lékaři s úlevnou zprávou. Operace dopadla dobře a zdálo se, že v těle matky nezůstalo nic, co by mohlo působit další problémy. "Konzultant řekl: 'Věříme, že v tuto chvíli není potřeba další léčba'. Pořád mám trochu slzy. Byla to ta nejlepší možná zpráva, jakou jsem mohla dostat," svěřila se žena.

Dítě se páru narodí v červenci. Nyní nastávající maminka říká, že jí nenarozené dítě zachránilo život, informoval Teesside Live. Nebýt prvního ultrazvuku, nezjistila by, že má rakovinu močového měchýře v raném stádiu. "Věřím, že všechno se děje z nějakého důvodu. Michael a já jsme čekali dva roky, než nastane přesně ten čas, abychom mohli dostat varování, že něco není v pořádku. Vše dopadlo dobře," svěřila se žena.

Nyní varuje ostatní, aby si hlídali své zdraví. "Nejděsivější na tom bylo, že jsem neměla žádné příznaky," prohlásila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.