Žena pojmenovala svou dcerku po babičce. Lidé si ji teď pletou se psem

Zvolit správné jméno pro miminko je vždy těžké, novopečení rodiče si toho totiž musí spoustu promyslet. V poslední době se stále více rodičů uchyluje k variantě neobvyklých jmen, která odkazují na filmové postavy, celebrity nebo na blízké osoby. Jenže některá jedinečná jména nemají takový efekt, jaký by mnozí čekali.

Jedna z žen si na sociálních sítích začala stěžovat, že si malou holčičku v historce neteře spletla se psem. "Opravdu jsem si myslela, že mluví o psovi," napsala na sociální síti Reddit.

[chooze:article;value:483013]

Rodina se prý sešla na Vánoce, kde jedna z žen začala vyprávět příběh o své přítelkyni. "Má neteř začala popisovat, jak malá Oakley v noci neustále budí její kamarádku, zeptala jsem se proto, jestli mluví o psovi," svěřila se žena portálu Mirror. Ta odpověděla, že jde o miminko, což všechny překvapilo.

Přestože jméno Oakley zní více chlapecky, pojmenovali tak dívku. Rodiče se totiž inspirovali přezdívkou milované babičky. V překladu do češtiny "Oak" znamená dub, dívčí jméno Oakley by proto mohlo připomínat pohádkovou Duběnku, chlapecká verze evokuje komickou postavičku Dubínka.

[chooze:article;value:483075]

"Právě taková jména mě nutí zpochybňovat víru v lidstvo. Kdyby to udělal můj blízký kamarád, dotáhla bych ho k doktorovi," zavtipkovala žena.

Seznamte se s prvním miminkem narozeným v roce 2023:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.