Moderní bydlení

Žena pojmenovala svou dcerku po babičce. Lidé si ji teď pletou se psem

Zvolit správné jméno pro miminko je vždy těžké, novopečení rodiče si toho totiž musí spoustu promyslet. V poslední době se stále více rodičů uchyluje k variantě neobvyklých jmen, která odkazují na filmové postavy, celebrity nebo na blízké osoby. Jenže některá jedinečná jména nemají takový efekt, jaký by mnozí čekali.

Jedna z žen si na sociálních sítích začala stěžovat, že si malou holčičku v historce neteře spletla se psem. "Opravdu jsem si myslela, že mluví o psovi," napsala na sociální síti Reddit.

[chooze:article;value:483013]

Rodina se prý sešla na Vánoce, kde jedna z žen začala vyprávět příběh o své přítelkyni. "Má neteř začala popisovat, jak malá Oakley v noci neustále budí její kamarádku, zeptala jsem se proto, jestli mluví o psovi," svěřila se žena portálu Mirror. Ta odpověděla, že jde o miminko, což všechny překvapilo.

Přestože jméno Oakley zní více chlapecky, pojmenovali tak dívku. Rodiče se totiž inspirovali přezdívkou milované babičky. V překladu do češtiny "Oak" znamená dub, dívčí jméno Oakley by proto mohlo připomínat pohádkovou Duběnku, chlapecká verze evokuje komickou postavičku Dubínka.

[chooze:article;value:483075]

"Právě taková jména mě nutí zpochybňovat víru v lidstvo. Kdyby to udělal můj blízký kamarád, dotáhla bych ho k doktorovi," zavtipkovala žena.

Seznamte se s prvním miminkem narozeným v roce 2023:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.