Žena poslala Nigerijcům plyšáky plné peněz. Věřila, že tak najde životní lásku

Dvojice plyšáků by jistě potěšila nejen děti, ale také dospělé. Už na první pohled byly ale hračky podivně sešité. To celníci a policisté ještě netušili, že je plyšový medvídek a pejsek zavedou na stopu mezinárodního gangu podvodníků.

"Přepravní společnost sama měla podezření, že se v zásilce něco ukrývá. Domnívali se, že jsou to drogy, což je celkem běžné, a tak zavolali celníky," dodala k podivnému balíku mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková. Uvnitř však nakonec nebyly omamné látky, ale balíčky eurobankovek v hodnotě bezmála půl milionu korun.

Celníci a policisté následně vyrazili po původu plyšových zvířátek. Vypátrali 80letou ženu, která se, jak později zjistili, stala obětí dnes už klasického internetového podvodu. "Je to příslib ve stylu: 'Pošli mi peníze, brzy se uvidíme, budu s tebou žít'," doplnila Kaňková.

[chooze:article;value:502637]

Detektivové zjistili, že podobně naletěly další desítky žen. "Peníze pocházely od žen, které se nechaly oklamat na internetu. Fiktivním americkým vojákům či lékařům naposílaly v jednotlivých případech statisíce korun," sdělil TV Nova mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Dohromady šlo o více než 11 milionů korun.

Končily u ženy z Prahy, která je následně přeposílala organizované skupině Nigerijců sídlící v Rakousku. Ženu i její kumpány ale nakonec policie dopadla. Pražačce teď hrozí až deset let ve vězení za spáchání zvlášť závažného zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.