Žena přecházela dálnici u Otrokovic. Srazilo ji auto, na místě zemřela

Žena zaplatila životem za neskutečné riskování, když přecházela na Zlínsku komunikaci, na které vozidla běžně překračují stokilometrovou rychlost.

"K neštěstí došlo v pátek krátce před 19. hodinou. Šestačtyřicetiletá žena se pravděpodobně snažila přejít přes dálnici D55 u Otrokovic. Srazil ji automobil přijíždějící ze směru od Napajedel na Hulín a zraněním na místě podlehla," říká pro TN.cz mluvčí policie pro Zlínský kraj Petr Jaroš.

Mluvčí také upozorňuje, že přecházení dálnice je přísně zakázáno. "Tam nemají chodci co dělat," dodává Jaroš. Kromě nebezpečného riskování s vlastním životem jde o přestupek "oceňovaný" pokutou ve výši 2 000 Kč.

[chooze:article;value:527130]

​Chodci patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. "Jsou povinni mít na sobě za snížené viditelnosti mimo obec prvky z retroreflexního materiálu. Policisté apelují na všechny účastníky silničního provozu, aby toto dodržovali a co víc, aby nosili reflexní prvky i v obcích a to zejména tam, kde je nedostatečné osvětlení," uvádí policejní mluvčí Barbora Balášová v tiskové zprávě.

Hromadná nehoda několika aut na Teplicku. Uzavřená byla po srážce i D8 (11/12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.